torsdag, juli 03, 2014

Sverige möter Norge på flera sätt...

Idag så har vi ägnat oss enbart åt uppsökeri i Bohuslän och inte slagit upp något informationstält men vi har verkligen haft att göra ändå. Vi har besökt Grebbestad, Fjällbacka, Strömstad och var ända uppe vid Norska gränsen i Svinesund. Påvägen dit ligger också ett ENORMT stort köpcentrum som heter Nordby, där var vi självklart också. Bara Handels gänget besökte där 110 olika butiker och detta tillsammans med en person från Norska LO/Handel & Kontor som mötte upp där för att vara med oss idag.

Skaraborgs gänget däremot har haft informationstält och det stod på Nya stadens torg i Lidköping, där de delat ut material och pratat med människor. Uppsökeri gänget var både i stan men åkte självklart ut till Läckö slott, Spikens fiskeläger mm utmed Vänerns stränder, där det finns en hel del sommararbetsplatser.

Vi har idag träffat många ungdomar men en hel del kallar sig inte eller ser sig inte själva som sommarjobbare. Så när vi kommer till arbetsplatserna och frågar om de har eller är sommarjobbare,  så får vi ställa samma fråga, fast på en mängd olika sätt för att inte missa att prata med dem. Vi börjar alltid med att fråga efter sommarjobbare, sen extra personal, semestervikareier, visstids anställda, inringningspersonal, tidkortare, ferierpraktikanter, ungdomspraktikanter, ja listan kan göras lång över vad vi får och kan fråga efter för att prata med ungdomarna och ge dem information. Sen har vi själva fått höra en hel del mer kreativa så kallade anställningsformer, som "rullande anställning vid behov" eller solskensavtal mm.

Ja varje sommar är en ny sommar med nya erfarenheter, även för oss uppsökare som varit med tidigare och det är  ju det som gör denna verksamheten så viktig, kul å utmanande.

Imorrn är det Falköping, Uddevalla och självklart då också Torp köpcentra som får besök av oss.





Inga kommentarer: