tisdag, juli 08, 2014

Helt enkelt - En kanon dag!

Halmstad alltså.... Vad hände med vädret?!?
Fantastisk sol och tropisk värme fram till lunch även idag, men om det öste ner igår så fullkomligt forsade det idag.
Våra uppsökare fick söka skydd i minibuss, bil, bibliotek eller under närmsta tak. Men men, efter regn kommer solsken =)

En hen sa en gång att "Anställningsförhållandet är en makt relation. Den som är beroende av att sälja sin arbetskraft för att försörja sig står alltid i beroendeställning till den som anställer".
Allt för många idag har inte möjlighet att ställa motkrav för sin prestation på en arbetsplats. Många, fram för allt unga har osäkra anställningar. Idag möte en utav våra uppsökare den värsta typen av alla, svartjobb! Personen i fråga sålde bär vid en utav västkustens sydligare stränder. 50 spänn svart i timmen. Om du får frågan att arbeta svart, så behöver du först veta att det är olagligt. Men sen behöver du ställa dig frågan, är det värt det??? Vad händer om du skadar dig? Du lånar "chefens" bil för att hämta en vara och krockar, vilken försäkring gäller då? Om du blir hemskickad utan att få dina 50/timmen, vart vänder du dig då??  Precis, du står tyvärr helt ensam utan några rättigheter. Så även om du sitter illa till, tänk dig för. Det finns någon som tjänar på att du jobbar svart, men det är inte du!

I övrigt så har Halmstadborna varit mycket intresserade av vårt tält idag. Massor och mängder av foldrar har vi delat ut också, 7000 foldrar är nu slut efter drygt två veckor! Många goda samtal har vi haft om rättigheter, medlemskap och ungas situation på arbetsmarknaden, det är ständigt återkommande ämnen.

Imorgon blir det buskis, då drar vi till Falkenberg / Petter Gustafson vid tangenterna

Inga kommentarer: