måndag, juli 07, 2014

HHHH= Halland, Halmstad, Himmel & Helvete

HALLAND, nu startar vi vår tredje turnévecka och vi kommer att vara både här och i Skaraborg.

HALMSTAD, staden vi har gjort uppsökerier i och haft informations i idag. Det började med en rivstart och vi blev intervjuade av HallandsPosten som avlöstes av SR P4 Halland som också ville höra vad vi gör här, varför och hur vi jobbar.

HIMMEL - Vi fick fantastiska listor av Halmstad kommun på 500 arbetsplaster, där de har sommarjobbare på som vi kunde besöka. Kommunen har ca 800 sommarjobbare totalt.

Mängder med bra och långa samtal har vi också haft idag, några av dem har lett till att vi fått nya medlemmar. I ett servicehus där våra uppsökare var, fick de gå in i personalrummet och träffa alla sommarjobbare där samt lämna material. På en Vårdcentral fick de väldigt positivt bemötande och där visade man stort intresse för facket och bad om informationsmaterial som man sedan kunde lämna vidare till andra sommarjobbare.

Vi besökte flera kyrkogårdar, där fanns det väldigt många sommarjobbare, även här fick våra uppsökare väldigt trevlig bemötande och stort intresse av ungdomarna om vad facket är för något och vad vi gör. Tyvärr så saknade sommarjobbarna på en kyrkogård anställningsbevis.

HELVETE - himmelen öppnade sig fullständigt idag för första gången under turnén och det åskade, blixtrade och öste ner med regn. Vi fick då användning av våra illgröna regnponchos.

I morse fick vi tips av en orolig förälder, om en arbetsplats som inte behandlar sina anställda ungdomar särskilt bra. Väl där va det ingen av de anställda som sa något men ägaren stod bredvid. Men efter vårt besöket där, kom det mer information om precis samma missförhållande, från ett helt annat  håll,  bland annat att de anställda inte fick gå på toaletten, eller dricka vatten när de va törstiga fast det var jätte varmt där. Hård ord som uppfattades som hotfulla mm. Jätte trist, nått att följa upp...

Imorgon är vi i Halmstad igen men också uppe i Karlsborg med tält och uppsökare.

Inga kommentarer: