fredag, juli 04, 2014

Rekord i besökta orter, platser idag!

Idag lämnade vi "basstationen" Bokenäset för den här gången. Där bor vi uppsökare som jobbar i Bohuslän. Därifrån for vi iväg åt olika håll, några åkte till Vänersborg, andra till Överby köpcentra i Trollhättan och ett gäng möttes upp i Trollhättan centrum, där vi slog upp tältet. Även Skaraborgs uppsökare besökte många orter idag och slog upp ett informationstält i Grästorp.

Vi har haft flera bra möten och långa samtal både på arbetsplatserna och i våra informationstält men inte träffat jätte många sommarjobbare idag. Många vuxna har också behov av information och har funderingar angående sina löner, anställningsförhållande mm. Vi pratar självklart med många arbetsgivare också och då brukar vi överlämna Arbetsmiljöverkets föreskrift angående "Minderåriga  arbetsplatsen". Det är väldigt uppskattat att vi kan ge mycket olika information när vi kommer på besök, våra ryggsäckar är laddade.

Tältet i Trollhättan fick ett oväntat besök av ett gäng killar som skulle kidnappa sin vän för att dra ut på svensexa. De undrade vad vi höll på med och fick syn på vår knappmaskin som vi kan tillverka pins med. Det är en riktigt bra "pratstartare" och det var den verkligen nu också. De frågade om de fick göra en knapp till den blivande brudgummen och vi erbjöd dom att göra varsin knapp. De blev jätte glada och medan vi gjorde knapparna så pratade vi lite om vad vi höll på med och vår sommarkampanj. När knapparna va klara så sa en av killarna -man kanske skulle gå med i facket, ni hjälper inte bara folk på arbetsplatserna, ni hjälper till att sprida kärlek också. Det blev en fin avslutning på en väldigt bra vecka!

Tack för oss vi ses på måndag igen!
Trevlig helg!





1 kommentar:

Nicklas Foresti Niranjan Singh sa...

Vad roligt det var att ses!

Kram!