torsdag, juli 10, 2014

Ny Rekorddag!

Vi var många uppsökare som möttes upp både i Halland och i Skaraborg idag till strålande solsken.
Efter kort genomgång så rullade bilarna iväg ut mot campingar, glasskiosker, golfbanor mm. Vårt informationstält slog vi upp i Varberg, mitt i stan och där gick vi också runt och delade ut material utanför Gallerian och på Strandpromenaden.

Vi delade ut mer än 1000 MiniJobba bara idag! MiniJobba, så kallar vi de små informationsfoldrarna i visitkorts-storlek, som man kan veckla ut som ett litet dragspel. Mycket uppskattad liten folder och lätt att ta till sig för som sagt den tar inte så mycket plats men är innehållsrik.

Ja idag har vi verkligen träffat mängder med sommarjobbare och många informations intresserade turister också. Ett av våra uppsökarteam träffade sommarjobbare på varje arbetsplats de besökte! Samtliga uppsökare berättade om att de träffat många sommarjobbare och haft både trevliga möten och lååånga samtal. Så kul att det är så många ungdomar som fått sommarjobb i år och att vi får sån respons när vi är ute och informerar.

Några av uppsökarna blev kvar efter arbetsdagen och vi pratade lite, de sa att det är så kul att göra detta för man får se så många olika arbetsplatser, se så mycket och träffa så många olika människor som man annars aldrig mött. Det ger oss så mycket erfarenheter och kunskaper som vi annars aldrig hade fått i vårt vanliga arbete. Det är en bonus för oss alla som håller på med denna Sommarkampanjen, man tänker inte alltid på dom "vinsterna" som detta också ger oss själva.

Sitter här nu ikväll och sammanfattar dagen samt planerar inför imorgon som är turnéns sista dag. Det är med blandade känslor, det ska bli skönt att denna superturnén är över på ett sätt men samtidigt är det trist för det är så himla kul med alla goa, glada, olika, roliga, positiva människor. Men imorrn är det finaldag och då kör vi uppsökeri och tält i den vackra sommarstaden Hjo och samtidigt som vi är i Ullared.

PS. de som tycker facket är trist,grått och nått som spelat ut sin roll, de har ALDRIG sett, träffat eller varit med om FACKET PÅ SOMMARJOBBEN!

Inga kommentarer: