torsdag, juli 11, 2013

Upp som en sol ner som en pannkaka...

Om gårdagen bestod av strålande solsken och fantastiska möten och solskenshistorier, så var denna dagen fullständiga motsatsen!
Ingen skugga skall dock falla på staden Falkenberg som sådan, vi hade bara så grymt otur med vädret. Vårt informationstält höll på att blåsa bort i kastvindarna och allt material for att alla håll så det fick vi snabbt packa ner, då det höll på att gå riktigt galet, men vi stod kvar utan tält och pratade med passerande människor ändå på Rörbäcksplatsen.

Det första riktigt trista med dagen var ett missförstånd och tolkning av en journalist, vilket gjorde att ICA MAXI i Laholm blev uthängt i Laholms tidningen. Det är alltid tråkigt när det blir missförstånd å fel men ännu tråkigare då den drabbade, som det just rör sig om i detta fallet, är ett skolexempel på bra arbetsgivare. Vi har pratat både med tidning och butiksägare och hoppas att detta skall ordna upp sig, men skadan är redan skedd. Ett förtroende tar lång tid bygga upp men går blixtsnabb att rasera, viktigt att tänka på när man säger/skriver saker.

Dagens andra mörker i dubbel bemärkelse är en större arbetsplats som verkligen byter tjänster på folk för att "gömma dem" så de inte syns! De har också dragit ner på  tjänstgöringsgraden på flera anställda utan förklaring och samtidigt anställer ny personal! Där förekom regelrätt mobbing och allvarlig diskriminering, vilket berörde våra uppsökar enormt, då de pratade med flera i personalen som var väldigt ledsna. Detta är så illa så vi kommer att gå vidare direkt med det på flera olika sätt. Det vi snubblade över rörde sig inte om sommarjobbare utan ordinarie personal, kan också tilläggas. Denna turnén som har som huvudsyfte att informera och hjälpa sommarjobbare, gör så oerhört mycket mer.

Imorgon hoppas jag att det ska bli en solig dag igen och då i Varberg, för denna dagen har verkligen varit blåsig och kall på många sätt.

Inga kommentarer: