måndag, juli 01, 2013

Legitimation tack!

Denna öppningsreplik fick några av våra uppsökare när du klev in på Hotel Kaprifol i Hunnebostrand. Då skall det sägas att vi inte är direkt diskreta i vår klädsel när vi är ute på denna FACKET PÅ SOMMARJOBB's turné. Vi har tydliga profilkläder med stora tryck både på bröstet, ryggen och ena armen där det står LO samt namnskyltar på oss där det står "UPPSÖKARE FRÅN LO och vad vi heter".  På detta hotell hade sina egna varianter på anställningsformer som de kallade "anställning vid enstaka dagar" fast de anställda var schemalagda vecka för vecka och garanterades att jobba hela säsongen.

Härlig start på ännu en vecka och nu befinner vi oss både i Bohuslän och Skaraborg samtidigt. Vi kör parallellt med olika uppsökargäng. Informationstältet sattes upp på Smögenbryggan och Skaraborgsgänget startade i Skövde, där Roger Krona blev intervjuad i Radio Skaraborg.

Tidningen SLA kom även och gjorde reportage och tog en gruppbild på gänget i Skaraborg innan de stack iväg ut på uppsökeri.

Ett stort gäng besökte Skara Sommarland och det blev positivt bemötande och de som jobbade där var jätte glada att vi kom och för all information de fick.

Vi fick även ett oväntat positivt bemötande på Nordens Ark i Bohuslän, där vi knappt hann komma in förrän några anställda kom emot oss och ville bli medlemmar direkt.

 Skaraborgsgänget besökt ca 165 arbetsplatser och i Bohuslän besökte vi ca 120.
Sammanfattande ord för dagen FANTASTISKA BEMÖTANDE!



Inga kommentarer: