torsdag, juli 11, 2013

Det är inte alltid positivt när solen skiner...

Vi kan bara konstatera att vi i Sverige är extremt väder beroende och anpassar oss snabbt när det är bra respektive dåligt väder.
Idag har solen strålat vilket betyder att vi träffat mängder med människor vid stränderna, glasskiosker, på uteserveringar, både personal och glada semesterfirare har vi pratat med.

Däremot så har vi haft mindre att göra i informationstältet inne i Varberg, men ett antal intresserade föräldrar har vi dock pratat med och de uppskattade vårt material. En mamma var bekymrad över sin dotter som sommarjobbade och helt klart var underbetald samt att de behandlade ungdomarna olika!

Vi har också fått höra motsatsen till "solskensavtal", ett så kallat "regnkontrakt" ännu en kreativ arbetsgivare som uppfunnit en ny form av anställningsförhållande. När det regnar så får ungdomarna jobba, för då kommer fler folk till deras inomhuslekland. Fantasin verkar inte ha några gränser när det gäller olika namn på anställningar. Så det sagt både plus och minus med sol.

Idag har vi gjort uppsökeri  i Varberg, Träslövsläge, Tvååker, Kärradal, Espevik, Bua och även var vi en sväng ute på Getterön. De flesta verkade ha bra förhållande på sina sommarjobb och vi stötte inte på några större utropstecken, vilket är jättebra.

Imorgon är det sista dagen på vår turné och det känns både underbart och jätte trist på samma gång. Men vi kör GRANDE FINALE imorrn och happyhour , vilket innebär att vi är på två platser samtidigt. Vi klonar oss och har informationsbord/tält och uppsökeri både i Ullared och i Halmstad imorgon. Ses där!

Inga kommentarer: