tisdag, juli 09, 2013

Halmstad, staden med många hjärtan!

Vad vore inte en dag i drömfabriken?! Det vet vi på LO efter en fantastisk dag, den andra i underbara Halmstad. Det känns som att intresset för vårt arbete och vårt material är större än någonsin och att allt fler, unga som jobbar, föräldrar, arbetsgivare och inte minst media vill ta del av vad vi har att säga.

Idag har tre tidningar samt radio följt med oss ut på arbetsplatserna. Vilket är bra, för då får vi möjligheten att belysa de utmaningar som vårt samhälles sommarjobbare står inför. En utav dem är extra utmärkande, väldigt få får ett anställningsbeviset när de börjar jobba. Många får inte heller något information alls om vilka regler som gäller för dem. Det är den enda bristen i vår annars näst in till perfekta dag, vetskapen om att alla inte får den bästa möjliga starten i sitt arbetsliv. Det är tråkigt men också därför vi har gjort det här i 30 år och i minst i 30 år till!

 Förutom Halmstad så har även soliga Laholm och Mellbystrand fått besök av våran LO-buss. Där mötte vi en arbetsgivare som precis som vi var uppgiven inför dagens sjukförsäkringssystem. "Ni som är unga och har kraft, ni måste ändra på det här. För så här kan vi inte ha det längre". Vi kan inget annat än instämma, det är hög tid för lite mer värme och omtanke i samhället. Vi smider vidare på de planerna i drömfabriken och laddar om för en ny dag, imorgon invaderar vi buskisens hemstad. Falkenberg pass på, här kommer vi! Vid tangentbordet idag/Petter

Inga kommentarer: