torsdag, juli 04, 2013

Turnéns första ordentliga utskällning!


Idag hade vi informationstält både i Uddevalla och i Mariestad men det var ingen höjdare på något av ställena, det var ganska ensamt, delade ut lite material sporadiskt men vi var definitivt inte nedsprungna av nyfikna ungdomar eller ansvarstagande föräldrar. Detta beror nog både på att det inte var torgdagar och att det var ganska ruggigt väder som säker gör att folk håller sig inomhus.

18 personer åkte runt på uppsökeri i Skaraborg och besökte följande kommuner: Mariestad, Gullspång, Töreboda samt även några ännu mindre orter där vi stannade till när man ändå passerade. Idag väldigt lugnt, inga större utropstecken eller solskens historier någonstans faktiskt, även solen lyste med sin frånvaro tyvärr.

I Bohuslän var vi 15 uppsökare som for runt till Ljungskile, Uddevalla, Grebbestad och Fjällbacka, även i Bohuslän var det en lugn dag förutom Rebeckas upplevelse i Ljungskile. När hon gick in själv (vilket vi aldrig brukar göra och definitivt inte kommer att göra efter detta) för att besöka och informera på ett mindre pensionat, bemöttes hon med svordomar och ifrågasättande om vi inte hade koll på någonting. Ägarinnan blev arg som ett bi och for ut med påhopp och anklagelser att vi borde ha koll och inte skulle komma dit igen, allt var i sin ordning där minsann sa hon.Det märkliga är att denna arbetsplats har både kollektivavtal och schysta villkor, så vi förstod ingenting varför hon blev så arg?!? Om man har rent mjöl i påsen och allt är ok är det väl bara trevligt att få besök och information samt uppföljning av en trevlig fackligt aktiv person.

Imorgon lämnar vi Västkusten och beger oss inåt landet till Trollhättan och Vänersborg och i Skaraborg startar vi vid Vätterns kant i Hjo.


Inga kommentarer: