måndag, juli 08, 2013

Kanonstart på tredje veckan, nu är vi i Halland!

Med fullpackad minibuss rullande vi ner till Halland och Halmstad i strålande solsken, det var redan 17 grader varmt klockan sju på morgonen! Vi startade upp vecka med ett nytt gott gäng taggade fackliga informatörer som fyllde ryggsäckarna på nytt och hoppade i linnen istället för t-shirtar, vilket kändes riktigt kul att äntliga kunna använda dem (lådan med linnen var orörd sen förra året då det var mest regn å drivis hela turnén).

Hallands Posten mötte upp oss på Stora torget i Halmstad och följde med några uppsökare ut på arbetsplatsbesök. Vårt informationstält slog vi upp mitt på torget mellan fontänen och restaurang Tre Hjärtan där vi åt dagens lunch och kan varmt rekommendera deras uteservering, givetvis med schyssta villkor. Tältet var  välbesökt, men det blev oväntat mycket politiska diskussioner idag?! Det kan säkert ha något att göra med att det var Almedalens sista dag igår och att Stefan Löfven talade.

Idag har vi träffat väldigt många sommarjobbare på olika ställen och det märks att solen skiner och det är kanonväder, vilket gör att det är mycket folk överallt vilket är kul. Långt ifrån alla sommarjobbare vi har träffat har fått anställningsbevis eller känner ens till vad det är. På en arbetsplats var det oklart hur mycket sommarjobbarna skulle få i lön, det berodde på hur försäljningen gick under sommaren, så det fick bli en glad eller mindre glad överraskning i slutet på sommaren! Onödigt spännande kan man ju tycka...

På en arbetsplats vi var på så blev vi minsta sagt fundersamma med tanke på att arbetsuppgifterna handlar om säkerhet och övervakning av barn, karuseller, bad mm. Några av de anställda kunde inte ett ord svenska än mindre engelska, vi undrar hur de kommunicerar med gästerna/kunderna om det händer något?! Detta kommer vi givetvis kolla vidare på.

Efter arbetsdagens slut så åkte vi ut till Tylesand, där vi sammanfattade dagen och skrev denna blogg med havet som musik.

Inga kommentarer: