tisdag, juli 02, 2013

En blåsig dag på många sätt...

Inget informationstält sattes upp idag någonstans och lika bra var det för det hade med all säkerhet blåst bort, då det blåste minst 10 sekundmeter och ännu mer i kastbyarna i Bohuslän.

Uppsökarna gav sig ända upp till Svinesund och Norska gränsen idag,  jobbade sig neråt via det enorma köpcentret Nordby, för att slutligen besöka Strömstad.

Dagens kommentar från en arbetsgivare, varför han inte ville ha kollektivavtal var att han anställda bestämt sagt ifrån att de INTE ville ha det, så han lyssnade på dem?!? Undrar om de vet vad det innebär i så fall... Eller om han var ärlig...

Skaraborgsgänget startade dagen i Falköping, där ett gäng stannade kvar och Falköpings tidning ringde för att träffa dem och följde med ut. Ett annat gäng gav sig iväg till Tidaholm där även deras lokal tidningen mötte upp och på eftermiddagen var det några som besökte Vara också.

Idag har vi träffat på många jordgubbsförsäljare som varit minderårig och stått själv med pengar. En av dem berättade att hon tog med sig pengarna hem och lämnar in den dagen efter. Det samma sa några minderåriga som jobbade på en minigolfbana, att de tar med sig pengarna själva därifrån, ingen kommer och hämtar dem. Detta är verkligen inte okej!

På flera ställen vi besökt idag har sommarjobbarna saknat anställningsbevis.

Japp det är bara att konstatera att det behövs mycket information, för att undvika att ungdomar råkar illa samt att vuxna både föräldrar och arbetsgivare tar ansvar!






1 kommentar:

Fia sa...

Jag håller verkligen me. Det är absolut inte ok. VAKNA föräldrar, det är inte ok att ditt barn far illa på sitt jobb eller inte vet hur man är anställd eller om man ens är det när man inte har något anställningsbevis!!!