tisdag, juli 10, 2007

Halland, tisdag 10 juli, Halmstad, Dag 8

Denna dag startade med sol, underbart!
Vi möttes upp på Stora torget i Halmstad och delade upp oss på de olika områdena i stan som skulle besökas samt Tylösand och Mellbystrand.

Mycket liv och aktivitet på torget i Halmstad. En hel del intresserade och nyfikna ungdommar kom fram till informationstältet för å kika på vad vi hade för material och prata lite.

Vi hade 6 olika uppsökarteam idag, 4 bilar som åkte runt och två gäng som gick inne i stan. Samtliga uppsökare kände att det varit en toppen dag med många trevliga kontakter och arbetsplatser, ungdommar och arbetsgivare.

Ett antal olika nyhetsmedia har varit i kontakt med oss under dagen. De har varit intresserade av hur det ser ut för ungdommarna på sommarjobben, vad ungdommarna har för problem och om det är någon särskild problemställning som utmärker sig på arbetsplatserna som vi har besökt.

Lönefrågan är den enskilt största och vanligaste frågan vi träffat på och som verkar vara det största problemet för ungdommarna. Att dom får fel lön, för lite lön mot vad som överenskommits, ingen ob-ersättning eller semester-ersättning och avsaknad av anställningsbevis.

Vi har idag besökt 192 arbetsplatser (rekord!)

Totalt har vi hittills besökt 1143 arbetsplatser


/ Anna

Inga kommentarer: