måndag, juli 16, 2007

Göteborg, Måndag 16 juli, dag 12

Nu har turnén kommit in på sin sista vecka och hamnat i Göteborg.
Vi hade ännu ett uppstart möte på morgonen, i och med att det var nya uppsökare från Göteborg som skulle ut. Det är fjärde gänget som tar över stafettpinnen för att besöka arbetsplatser.

Vårt informationstält slog vi upp i Bältespännarparken, som ligger mitt inne i Göteborg. Första gången under hela turnén sökte vi oss in under taket för att skylas oss från solen, tidigare har vi ju fått fly från skyfall. Det var en del besök i tältet och ganska många som hade eller skulle komma att sommarjobba.

Tre bilar åkte ut på uppsökeri till Partille, Sävedalen, Gamle stan, Angered, Backaplan, Ringöns industriområde och ytterliggare ett antal mindre platser besöktes.

Vi hade också ett gäng uppsökare som gick inne i stan och delade ut våra "minijobba" (en liten kortversions broschyr om vad man skall tänka på inför sommarjobbet/extra jobbet, ser ut som ett litet dragspel i visitkort storlek). De gick bland annat på Heden, därför att Gothia Cup pågår nu, så det kryllar av fotbollsspelande ungdomar i stan.

Under dagens alla besök så var det inte så mycket nytt som framkom, men som tidigare dagar var det många som saknade anställningsbevis och fick för låga löner. Några arbetsplatser misstänker vi har svart arbetskraft.


Vi har idag besökt 265 arbetsplatser (nytt rekord!!!)

Totalt har vi hittills besökt 1932 arbetsplatser


/ Anna

Inga kommentarer: