tisdag, juli 03, 2007

Bohuslän, tisdag 3 juli Dag 3

Idag var en lite annorlunda dag på flera sätt, det var första gången jag varit med om att vi inte slagit upp våra informationstält. Detta på grund av att hela himlen verkade vara öppen så regnet bara öste ner. Om vi hade slagit upp tälten så hade vårt material blivit fuktigt och buckligt och inget vidare roligt att dela ut senare under turnén samt att Tommys gitarrer inte mår så bra av regn.

Så det blev "bara" uppsökeri och information ute på arbetsplatserna, men det gjordes med besked!
Ett stort antal bilar rullade iväg med våra två olika varianter av magnetskyltar på sig. En med röd botten och vit text där det står "LO-Västsverige Medlem i facket står aldrig ensam" och på den andra magnetskylten med vit botten och röd text står det "Fackets hjälptelefon 020-56 00 56".

Med dessa bilar besökte vi Grebbestad, Tanumshede, Fjällbacka, Hamburgsund, Havstenssund, Hunnebo, Strömstad och vi var ända upp i Svinesund och Nordby med ett gäng.

De sista två platserna fick besök av en lite "ovanlig" uppsökare i form av Hotell och Resturangfacket i Sveriges ordförande Ella Niia.
Ella tyckte det var kul och intressant att vara med på "Facket i sommarland" i Västsverige och se hur det fungerar och genomförs här och träffa sommararbetande ungdomar.

Dagens överraskning fick några av våra uppsökare på en pizzeria som hade tre olika namn på samma adress?!?

/ Anna

Vi har idag besökt 135 arbetsplatser

Totalt har vi hittills besökt 389 arbetsplatser

Inga kommentarer: