onsdag, juli 04, 2007

Bohuslän, onsdag 4 juli i Smögen, Dag 4

Idag har vi haft vårt informationstält i Smögen, precis nere vid hamnen, nedanför fiskebutikerna och innan bryggan börjar. Toppen ställe att stå på och dela ut våra "Jobba" foldrar till ungdomar, lite godis och ballonger till övriga förbipasserande.

Jobba-foldrarna innehåller det mesta som är bra att känna till för de som ska sommarjobba eller extrajobba. Vad man har för rättigheter, vart man kan vända sig om man har frågor ang jobbet, vad man ska tänka på när man får ett jobb såsom anställningsbevis, lönespecifikation, semester ersättning, ob-ersättning, rätt ålder för arbetsuppgiften osv.

Våra uppsökare gick runt i Smögen och Kungshamn, de hade att göra hela dagen, så många olika verksamheter finns här under sommaren och många ungdomar träffade de på. Mycket frågor och funderingar och många "Jobba"foldrar delade vi ut under dagen.

Hotell och resturangfackets uppsökare gjorde även kvällsuppsökeri eftersom många av deras arbetsplatser öppnar först på eftermiddagen och har sin verksamhet på kvälls- och nattetid.

Dagens "rysare" som vi konstaterade var att BARA 5 av 50 butiker på Smögenbryggan betalde ut ob-ersättning till sin personal!!!
Detta även i butiker som har schysta avtal och betalar ut ob-ersättning i sina året runt butiker.

/ Anna

Vi har idag besökt 132 arbetsplatser

Totalt har vi hittills besökt 521 arbetsplatser

Inga kommentarer: