måndag, juni 30, 2014

Nu kör vi parallellt...

Från och med idag så kör vi parallell uppsökeriverksamhet i de kommande två Sommarturnéveckorna i Västsverige. Denna veckan är vi i Bohuslän och Skaraborg samtidigt, för att nästa vecka vara i Halland och Skaraborg parallellt.

Idag så slog vi upp vårt informationstält på Stora torget i Lysekil och radio P4a Väst var där och mötte upp för att gå med några uppsökare ut på restauranger i Lysekil.
De träffade ett antal sommarjobbare, alla var nöjda fast vi hade fått lokaltips till infotältet, att de inte riktgt stod rätt till på ett av ställen. Men de ungdomarna våra uppsökare pratade med va glada och hade inte uppfattat att något var tokigt.

Även Tidningen Bohuslänningen kom till vårt tält och intervjuade några uppsökare där, samt pratade med förbi passerande. Det var många bra samtal i tältet idag, flera ungdomar tyckte det var bra att vi var ute. Även uppsökarna sa att de var övervägande mycket positiva mottagande på arbetsplatserna när de när vi kom dit och alla ville ha informations material. Några nya medlemmar har det blivit idag också och en restaurang ville täckan kollektiv avtal, grattis säger vi till dem och framför allt deras personal!

Även Skaraborgs gänget fick kontakt och besöka av SLA, som ville skriva om vår sommarturné och vad ungdomar ska tänka på när de får sitt första sommarjobb/extrajobb. I Skaraborg slog man upp ett informations tält i Skövde, där man också genomförde uppsökeri.

Imorrn är det Smögenbryggan och Kungshamn som gäller för Bohusläns gänget och Skaraborgs uppsökarna besöker Götene, Hällekis mm.

Inga kommentarer: