tisdag, juni 24, 2014

Dagens uppsökeriområde- Göteborg, Liseberg och Mölndal

Idag har vi besökt 185 arbetsplatser och samtalat med ca 300 personer. Vi har bland annat varit på en av Göteborgs största arbetsplatser när det gäller sommarjobbare nämligen Liseberg. Där är det drygt 2 000 ungdomar som sommarjobbar. Där träffade vi många ungdomar som uppskattade vårt besök och flera av dem ville gärna ta del av vår information. Det är viktigt att en nöjespark är till glädje för både personal och besökare, många tänker inte på att det är en stor arbetsplats.

Ett av våra uppsökargäng träffade en sommarjobbare som hade sin första arbetsdag. Det visade sig att hon provjobbade gratis för att se om hon skulle få sommarjobb. Flera personer på samma arbetsplats intygade att det är vanligt att personer provjobbar gratis där, ibland ända upp till två veckor vilket är fullständigt galet!

Dagens 24 uppsökare har mötts av både sol och regn och då pratar vi inte bara om vädret. En del ungdomar och arbetsgivare blir lite osäkra och obekväma när vi kommer till deras arbetsplats, för att sedan slappna av när vi väl pratat med dem och berättar om Facket på sommarjobben och vårt uppsökeri.

Sveriges radios journalist från Finlands/Svenska radio SISU kom till oss i informationstältet och gjorde en intervju där, samt följde med en uppsökare ut på arbetsplatsbesök.

Imorgon rullar vi norrut och kommer besöka arbetsplatser både i Kungälv och på Marstrand men även fortsätta gå runt i Göteborgs innerstad och då i Haga samt Majorna.

Bakom eller framför skärmen Jenni & Anna

Inga kommentarer: