torsdag, juni 26, 2014

Borås imponerande aktiv stad

Ett delvis nytt gäng uppsökare möttes idag upp på Arbetarrörelsens hus i Borås för genomgång och ladda ryggsäckar med material mm. Även en journalist från Sveriges radio Sjuhärad kom dit och följde sedan med ett uppsökar gäng till Borås djurpark, där de hade ett jättebra arbetsplatsbesök och träffade många sommarjobbare.

Idag har vi träffat många ungdomar som velat ha mer information och kontakt med facket. Vi har rekryterat ett antal medlemmar till olika förbund och fått frågan om vi inte kan komma tillbaka med mer information om just deras arbetsplats/avtalsområde och vad som gäller med löner mm.

Borås Tidning kom till informationstältet vid lunchtid och ville få information om vår turné, journalisten följde sedan med några uppsökare ut på arbetsplats besök.

I informationstältet som vi hade ställt upp på Stora torget i Borås, var relativt lugnt med besökare, men vi hade fullt upp med underhållning av kvällens artist som sound checkade, sjöng och spela gitarr. Sen hade vi räddningstjänsten som "grannar" och där fick vi se och testa hur man släcker eld om det börjar brinna på en människa, bra och viktig kunskap!

På eftermiddagen blev jag intervjuad i direkt sänding av SR sjuhärad, som följde upp förmiddagens arbetsplatsbesök. Kul att de är så intresserade och vill sprida information om vad vi gör.

Imorgon är en "mellandag" i vår sommarturné, då vi packar, hämtar ytterligare en minibuss och förbereder oss inför att köra parallellt två veckor i sträck. Vecka 27 kör vi Bohuslän-Skaraborg och vecka 28 är vi i Halland -Skaraborg.

Inga kommentarer: