måndag, juni 23, 2014

Nu är vi igång, facket på sommarjobben 2014!

Nu har vi äntligen kommit igång och vi sitter i skrivandes stund för att summera vår första dag på turnén.

27 laddade personer från 7 olika Fackförbund inom LO & LO's ungdomsförbund SSU samlades i morse, för att ge sig ut på uppsökeri.
Tillsammans har vi besökt 103 arbetsplatser. På dessa har vi genomfört ca 200 samtal och delat ut olika material beroende på vart de jobbade och vilka frågor de hade.

Radio P4 Göteborg följde med två av våra uppsökare ut och gjorde arbetsplatsbesök. De träffade på ett antal jordgubbsförsäljare, samtliga saknade anställningsbevis och ingen av dem hade möjlighet att gå på toaletten. En av tjejerna skojade till det och sa att de var hänvisade till den stora "gröna" toaletten bakom sig, hon syftade då på skogen. En annan tjej som uppsökarna träffade, berättade att arbetsgivaren hade uppmanat henne att inte ha för mycket pengar i kassan, utan att istället plocka på sig det och lägga i fickorna eller bh'n!

Uppemot 500 personer har kommit förbi oss i informationstältet under dagen och varit nyfikna på vilka vi är och vad vi gör. En del har velat få information, det har ställts frågor och vissa har fått konkret hjälp och hänvisning hur man går vidare med problem som man upplevt på sin arbetsplats.

Möt gärna upp oss i Brunnsparken, för rond två imorgon då vi sätter ribban ännu högre för ett SCHYSTARE Göteborg. Då rullar vi också vidare och gör uppsökeri i de södra delarna av Göteborgsområdet.
En riktigt bra första dag!

VI GÖR SKILLNAD I SOMMAR-SVERIGE!
VI STÅR UPP FÖR DE UNGAS RÄTT TILL SCHYSTA VILLKOR!
vid tangentbordet: Eric, Amandus & Anna

Inga kommentarer: