torsdag, juni 26, 2014

Första, andra och tredje dagen på turnén...

Solig start och så fortsatte det hela dagen. Idag har vi haft väldigt många bra möten både ute på uppsökerierna och i informationstältet. En bil rullade norr ut till Kungälv och fortsate sedan ut mot havet och Marsstrand. Inte helt otippat så träffade dom där på massa sommarjobbare, glada och intresserade ungdomar, som uppskattade vårt besök. De flesta av dem saknade anställningsbevis och efter vår information förstod de att det är "en bra att ha sak" som en uttryckte det.

Ett uppsökargäng träffade på några ungdomar som vill gå med i facket och som tyckte att det skulle finnas kollektivavtal på arbetsplatsen de jobbade på, vilket också ägaren hade funderat på. Så det blev verkligen ett lyckat besök för alla, vi överlämnade denna information till det fackförbund som organiserar deras arbetsplats. Kul när det blir sånt resultat av vårt spontan besök.

Informationstältet har haft mycket olika besök under dagen, även här så kom det fram ungdomar som ville gå med i facket. En tjej hade fått tips om att vi stod där och kom till oss med flera olika frågor inför att hon skulle skriva på anställningsbevis, vad hon skulle tänka på osv.
Vi fick också ett internationellt besök från Serbiska fackföreningsrörelsen som var på besök i Sverige. Kul att de fick se hur vi jobbar fackligt här och vad man kan göra.

Måste bara nämna att vi har haft helt fantastisk underhållning bredvid tältet idag av en något åldrad "Michel Jackson" som underhållit oss med härligt energifull dans och skön musik samt en guldfärgad man som satt i "luften" bredvid tältet på andra sidan. Båda dessa attraktioner gjorde att det blev nästan som ett  litet evenemangsområde runt oss och mängder med folk stannade å pratade. Vi tackar extra för draghjälpen till vårt informationstält!

 Under dessa tre första dagar på turnén har vi redan besökt mer än 600 arbetsplatser!
 Imorgon rullar minibussen till Borås.

Inga kommentarer: