onsdag, juli 07, 2010

DAG 7 / Onsdag den 7 juli, Smögen

Idag var det en lite annorlunda dag, vi slog aldrig upp något informationstält på Smögenbryggan pga att det var massa andra aktiviteter där denna dag (förövrigt hade nog både tält och material blåst iväg om vi hade gjort det, så det var nog lika bra att vi hoppade över det). Men vi delade ut mängder med JOBBA-foldrar och pratade med oerhört många människor. Vi hade även gott sällskap av Harald Treutiger som stod bredvid oss, när han pratade så kunde man uppfatta det som om han kom från LO, där han stod vid vår flagga, det var lite kul.


Våra uppsökare hade fullt upp även idag och de träffade massor av sommarjobbar men tyvärr så var det inte alla som hade det så bra på sina arbeten. Vi kontaktade till och med arbetsmiljöverket, för det var så illa på en arbetsplats. En sommarjobbare som arbetade 7 dagar i veckan, hela dagarna utan möjlighet till rast mm.
Ett antal jordgubbsförsäljare som inte heller hade så bra arbetsförhållande träffade vårat gäng också på.


Dagens roligaste kommentar fick några uppsökare av en sommarjobbare: "jag är inte anställd här, jag jobbar bara på vardagarna" vi undrar alla hur den personen tänkte då :o)

Idag har vi besökt 178 arbetsplatser,
sammanlagt har vi hittills besökt 1370

Inga kommentarer: