tisdag, juli 13, 2010

DAG 11 / Tisdag den 13 juli, Halmstad/Laholm


Ännu en dag med informationstältet i Halmstad men oj vilken skillnad emot igår. Idag hade vi många besökare i tältet som hade frågor och funderinga ang sina jobb, vad som gällde ang löner, anställningsförhållanden, hur man blev medlem i facket, vilket fack de skulle tillhöra om man har tre olika jobb osv osv. Listan kan göras jätte lång på alla de olika frågorna vi fick i tältet, för att inte tala om alla knappar/pins som tillverkades.

TV4´s lokalnyheter var med ett uppsökargäng ute och besökte arbetsplatser hela förmiddagen. De hade lite problem för det var flera arbetsplatser som inte ville att tv skulle filma men till slut så blev det ett bra reportage som ni kan se här...

Våra uppsökare åkte runt till de olika ytterområdena i Halmstad, till Tylösand och ett gäng gav sig iväg till Mellbystrand och Laholm. Vi träffade betydligt fler sommarjobbare idag men de vi pratade med verkar ha det ok, det var bara några få tokigheter vilket är bra.


Dagens skönaste kommentar kom från en äldre liten dam som kom fram till tältet och frågade vad vi höll på med. Oj vad bra sa hon, när vi berättat och sen tog hon en mini-Jobbafolder och sken upp i hela ansiktet, det var ett livat material ni delar ut!

Idag har vi besökt 112 arbetsplatser,
sammanlagt har vi hittills besökt 1983

Inga kommentarer: