onsdag, juli 14, 2010

DAG 12 / Onsdag den 14 juli, Falkenberg/Ullared

Idag slog vi upp informationstältet på Rådhustorget i Falkenberg, där det var torgdag så vi hade gott sällskap av flera frukt, blommor och grönsaksförsäljare m fl. Strålande solsken och badväder vilket är härligt men för vår del brukar det betyda väldigt lite besökare till tältet och så var det även idag.

Däremot så har våra uppsökare haft fullt upp idag och träffat väldigt många sommarjobbare. I vissa fall VÄLDIGT UNGA sådana, då pratar vi inte bara om minderåriga, alltså under 18 år, utan även under 15 år som "bara hjälpte" till eller bara passade butiken, försäljningståndet osv...

Vi har haft många bra samtal idag och delat ut mängder med informationsmaterial även till arbetsplatser som inte haft sommarjobbare men varit intresserade ändå av vårt material och vad vi höll på med. Många glada och uppskattade kommentarer har vi fått när vi kommit in på flera arbetsplatser, vilket känns jätte kul.

Så här kan de se ut när vi laddar våra ryggsäckar å bilar med material från "turnébussen"

Dagens roligaste kommentar fick vi när vi besökte en butik och frågade om de hade kollektivavtal. Nej svarade dom, vi har äktenskapsavtal, så började dom skratta å vi oxå (det heter väl förövrigt äktenskapsförord tror jag). Det var bara dom som arbetade där och de ägde butiken ihop, japp så kan de va ibland :o)

Idag har vi besökt 147 arbetsplatser,
sammanlagt har vi hittills besökt 2130

Inga kommentarer: