fredag, juli 11, 2008

Dag 14, fredag den 11 juli i Varberg

Idag var det turnéns sista dag, vilket kändes både tråkigt och skönt på samma gång. Det är oerhört roligt och givande att vara ute och prata med ungdomar och kunna ge dem lite information på vägen ut i arbetslivet men också att träffa arbetsgivare. Vi känner huvudsakligen att vi fått positiv uppskattning för våra besök och information från båda parter, vilket är jätte kul.

Idag så fokuserade vi på att gå runt och göra besök i Varbergs innerstad.
En bil rullade dock iväg till de yttre stadsdelarna, där det finns en hel del sommarjobbare.

Vi träffade idag på ännu en arbetsgivare med ca 25 ungdomar som sommarjobbade och som inte behandlads schysst, även fast det finns ett tecknat kollektivavtal. Men efter samtal med en fackförbundsombudsman som har hand om det kollektivavtalsområdet och han i sin tur kontaktat företaget så verkar det som om detta ordnar upp sig. Samtliga ungdomar skall få anställningsbevis och även schema för hur de skall jobba, vilket de inte hade tidigare. Detta känns som en bra avslutning på en för övrigt väldigt positiv och lyckade turné.

Jag vill bara avsluta årets bloggande med att tacka alla fackligt aktiva och alla SSU:are som varit med och gjort denna turnén möjlig, utan Er så finns vi inte!

Ha nu en fortsatt fin sommar så ses och hörs vi!


Vid datorn
Anna Palmér :o)

Idag har vi besökt 91 arbetsplatser

Sammanlagt har vi under årets turné besökt 2124 arbetsplatser


PS. vi syns/återkommer nästa år!!!

Inga kommentarer: