tisdag, juli 08, 2008

Dag 11, tisdag den 8 juli i Halmstad

Idag var det ett stort gäng uppsökare som möttes upp på Stora torget i Halmstad.
Vi fördelade oss på tre bilar, en som åkte söder ut mot Mellbystrand och Laholm, en som åkte öster ut mot Hylte mm och en bil som åkte norr ut längs med kusten. Sen var det två gäng som fortsatte att gå runt på arbetsplatser i innerstan som vi inte hann med igår.

Vi mötte många sommarjobbare, vilket vi tyckte var jätte kul. Det var även uppskattat från deras sida att få lite information av oss. Det som vi konstaterade när vi samlade ihop oss efter dagen var att det var så många unga som visste så lite om det jobbet dom faktiskt redan arbetar på?!? De vet inte vad de tjänar, om de har fått något anställningsbevis eller schema på hur de ska arbeta fram över. Detta förundrar och fascinerar, hur kan man börja jobba på en arbetsplats och inte veta vad som gäller?!

På en stor arbetsplats som vi besökte hade de kollektivavtal men när vi pratade med flera av de unga som arbetade där så var det definitivt inte avtalsenliga löner eller arbetsförhållanden som gällde, trist!

Informationstältet var välbesökt idag och vi delade ut en hel del material. Vi hade en kultur förstärkning av Pelle Jageby i tältet, som spelade gitarr och sjöng för våra besökare och förbipasserande.

Imorgon kommer vi att vara i Falkeberg och Ullared.

Vid datorn´
Anna :o)

Idag har vi besökt 201 arbetsplatser

Sammanlagt har vi hittills besökt 1646 arbetsplatser

Inga kommentarer: