lördag, juli 05, 2008

Dag 8, torsdag den 3 juli i Lysekil

Dagen började med en färjetur för att komma till Lysekil där vi satte upp informationstältet på Stora torget precis vid en fin fontän. Det var torghandel så det var en hel del människor som passerade oss under dagen och många kom nyfiket fram och undrade vad vi hade i tältet och vad vi gjorde där.

Idag träffade våra uppsökare på en hel del tråkigheter så som några ungdomar som hade 16 timmars arbetspass och tjänade 400 kr före skatt! Andra ungdomar de träffade, jobbade 7 dar i veckan och fick lönen rätt i handen efter arbetsdagens slut.

Några sommarjobbare vi pratade med hade fått provjobba gratis innan de fick klart om de fick börja sommarjobba. Detta var för att se om det "fungerade", som arbetsgivare sa. Oavsett var man börjar jobba eller hur gammal man är så behöver man alltid en viss introduktion eller genomgång av arbetsplatsen, ev maskiner, kassaapparat och vad som gäller mm. Det är självklarhet när det gäller vuxena hur kommer det sig att det inte är det när det gäller ungdomar?!?

Imorgon är vi i Uddevalla.

Vid tangenterna
Anna :o)

Idag har vi besökt 117 arbetsplatser

Sammanlagt har vi hittills besökt 1170 arbetsplatser

Inga kommentarer: