fredag, juli 11, 2008

Dag 13, torsdag den 10 juli i Varberg

Idag möttes vi upp på LO-facken i Varberg och delade upp oss i ett antal bilar, en bil åkte direkt upp till Kungsbacka för att göra uppsökeri där, de andra bilarna for norr å söder om stan.

Vi fick idag kännedom om en arbetsplats med oerhört många ungdomar som sommarjobbade där och som inte behandlads schyst, även fast det finns ett kollektivavtal. En orolig pappa ringde samt kom till tältet för att prata om detta, och en uppsökare pratade i nästan en timma med en ung tjej som arbetar där. Vi kommer att följa upp detta.

Varbergs Posten kom förbi informationstältet och intervjuade några utav oss och tog lite bilder. De frågade vad det vanligaste problemet är som vi träffar på och det är avsaknad av anställningsbevis. De undrade också vilken den vanligaste frågeställningen är, och det är helt övervägande lönefrågor. Hur mycket man ska tjäna, från vilken tid man skall få ob-ersättning och om semester ersättning.

Hallands Posten, ringde oss och undrade lite vad vi hade träffat på för några märkligheter nere i Halmstad, vi ska höras vidare om det.

Dagens sötaste kommentar fick några uppsökare höra när de frågade en arbetsgivare om de hade kollektivavtal "vi har bara ett halvt kollektivavtal för vi är en så liten restaurang".

Imorgon kommer vi också att vara i Varberg.

Vid datorn´
Emelie, Micke & Anna :o)

Idag har vi besökt 188 arbetsplatser

Sammanlagt har vi hittills besökt 2033 arbetsplatser

Inga kommentarer: