onsdag, juli 02, 2008

Dag 7, onsdag den 2 juli i Smögen

Idag ställde vi upp våra informations tält i början på Smögen bryggan där det redan var full aktivitet med olika lasttransporter till sjöbodarna och fiken.
Solen strålade och det var en fantastiskt fin dag med mycket folk på bryggan som kom fram till tälten.

Våra uppsökare hade fullt upp med att besöka alla säsongsarbetsplatser som det finns mycket av i både Smögen och Kungshamn. De besökte även arbetsplatser som finns året runt. Det som var slående med dagen var att det var mycket ensamarbete och då mest ungdomar. De fick ingen avlösning under hela dagen varken för rast eller möjlighet att gå på toaletten, det är illa!

På flera arbetsplatser uppmärksammade vi att man hade "bakat" ihop lönen, ob-ersättning och semesterersättning så det blev en fast timpenning. Vilket inte är okej och om man räknar på det blir det en väldigt låg timlön.

Dagens överrasking fick vi iform av en hälsning från Norska LO´s sommarpatrull via några båtmänniskor som lade till vid bryggan precis nedanför våra informationstält.

Imorgon är det Lysekil som gäller.

Vid tangenterna
Anna å Anna :o)

Idag har vi besökt 149 arbetsplatser

Sammanlagt har vi hittills besökt 1059 arbetsplatser

1 kommentar:

Micke sa...

Vill hälsa er välkomna till Halland nästa vecka redan nu eftersom jag inte kommer att kunna läsa din blogg något mer i veckan.
Hälsningar Micke Handels
PS.Hotell o rest. har inga tekniska saker som jag o Morgan behöver utbildning för.DS