tisdag, juli 10, 2012

Dag 2 i Halmstad

Regn är en underdrift, vi slog inte ens upp vårt informationstält på förmiddagen pga av allt regn å blåst men uppsökarna gav sig iväg ändå. Tre bilar rullade iväg åt olika håll och ett gäng gjorde uppsökeri inne i centrum. En tapper SSU-are gick runt och delade ut minifoldrar några timmar på gågatan och torget.

De som åkte ut till Tylesand träffade många sommarjobbare men misstänkte att de skulle träffat betydligt fler om det varit fint väder.

På ett ställe träffade vi 15 sommarjobbare och deras arbetsgivare va så positiv till vårt besök och information att hon satta in material vi delade ut under en egen flik i informationspärmen för sommarjobbare och visade glatt upp den.

På ett annat ställe hann inte personalen att prata med oss men det fanns kunder i butiken som var intresserade av vår information och tyckte det va bra att vi är ute å syntes.

På ytterligare ett annat ställe så träffade vi en märklig arbetsgivare som tyckte han själv var bra för att han bara anställde svensk arbetskraft?!? Fast personalen fick varken ob-ersättning på helgerna eller semesterersättning, de skulle vara glada att de fick jobb. Ekologisk och närproducerat är inte alltid lika med schyssta villkor, i alla fall inte för de anställda oavsett vart man kommer ifrån!

Idag har vi besökt 118 arbetsplatser.

Inga kommentarer: