fredag, juli 14, 2006

Dag 15 i Halland

Det har varit strålande sol hela dagen. Vi har haft vårt informationstält på torget i Falkenberg. Detta är sista dagen för facket i sommarland för i år.

Under dagen har vi varit arton uppsökare som besökt totalt 238 arbetsplatser i Falkenberg och Kungsbacka. Informationstältet har varit bemannat med tre tappra kamrater. Antalet bilar har varit sex och vi har haft en gå – patrull.

Tyvärr har bemötandet av flera arbetsgivare i Kungsbacka inte varit på topp. Flera har inte velat låta oss tala med sommarjobbarna vilket vi tycker är mycket tråkigt. Vi har även under dagen stött på flera fall av svartjobb. Det här är riktigt trist, för flertalet är ändå mycket trevliga och låter oss hälsa på deras sommarjobbare med ett leende.

De flesta ungdomar vi besökt har varit glada och tyckt att det har varit jätteroligt att få besök och information! Man märker ju varför antalet unga som inte går med i facket ökar och det är för att de inte har fått någon som helst information om vad det innebär. När de får reda på det är det nästan inga som är negativa till fackföreningen.

Vi tackar alla som har medverkat under kampanjen, och hoppas de som vi har mött får nytta av den information som vi förmedlat.

/ Christian, Nicke och Anna

Totalt har vi under denna 3 veckors kampanj besökt 2508 arbetsplatser.

Inga kommentarer: