torsdag, juli 13, 2006

Dag 14 i Halland

Idag var det sista dagen i Varberg. Och vi var 17 uppsökare som besökte 257 arbetsplatser i Varberg, Ullared, Veddige, Kungsbacka. Detta har varit turnéns tuffaste dag. Bra jobbar allihopa!

Informationstältet var även bemannat med 3 stycken personer. Hallands Nyheter har varit på plats och gjort intervjuer och tagit bilder.
Dagens ”blunder”
Känd sport journalist anlitar svart arbetskraft.


På förmiddagen i ”programmet som inte får kallas för bögradion” som sänds i Sveriges Radio P3. Medverkade sport journalisten Patrik Ekwall som är en av TV 4:as stora tv profiler. När han blev intervjuad, ställde de frågan ”om han anlitar svart hemhjälp”. Därvid han svarade ”ja” på denna fråga.

Vi anser att detta är mycket allvarligt att en känd tv profil anlitar svart arbetskraft, vilket även strider mot svensk lagstiftning. Vi ställer därför frågan till TV 4:s ledning om detta är också deras uppfattning att det är okej att bryta mot svensk lagstiftning genom att anlita svart arbetskraft?

Ett annat uppmärksammat fall är Tone Bekkstad som är väder presentatör på TV 4. Hon var nyligen med i tidningen Slitz, och blev avstängd av TV 4. Hur skall man agera gentemot Patrik Ekwall som har begått en olaglig handling?
/ Christian och Anna

Vi har hittills besökt 2 270 arbetsplatser

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra att ni kämpar och att ni kritiserar svartjobbs-köparna!

Klasskamp och solidaritet,
Mattias