onsdag, juni 30, 2010

DAG 3 / Onsdag den 30 juni, Göteborg


JÖSSES vilken dag!!! Man kan kalla det för "ketchup-effekt", först ingeting, sen ingeting, sen ingeting, SEN hur mycket som helst, kanon kul!

Vi slog upp vårt informationstält i Bältespännarparken idag på grund av att Unga Örnar skull komma dit och ha massa aktiviteter där i samband med sitt riksläger som de har här nere i Göteborg. De genomförde en demonstration/karnevalståg med syftet att visa upp Unga Örnar och även trycka på att "Lek är en barnslig rättighet". Det var ca 550 barn som gick från Götaplatsen ner till Bältespännarparken och vi hjälpte till som demonstrationsvakter åt dem. Fantastiskt att se alla barn, höra deras sånger å smittas av deras energi!


Vi har väl ALDRIG haft så många besökare i vårt informationstält, men det var helt klart knappmaskinen som drog idag. Vi tillverkade pins åt flera hundra ungdomar som kom från hela Sveriges avlånga land samt några långväga Örnar från Vitryssland, Serbien, Bosnien, Elsalvador och Moldavien.


Våra uppsökare hade också en toppen bra och effektiv dag trots avbrottet som demonstrationsvakter. De träffade på många sommarjobbare, hade flera bra samtal, stötta på en hel del märkligheter som vi skall gå vidare med och fick även idag ett antal intressaanmälningar för att gå med i facket.


Idag har vi besökt 298 arbetsplatser,
sammanlagt har vi hittills besökt 748

Inga kommentarer: