måndag, juni 28, 2010

DAG 1 / Måndag den 28 juni, Göteborg


Vi startade dagen uppe på LO-distriktet i Västsverige med ett glatt gäng fackligt aktiva ungdomar och SSUáre, tillsammans så var vi 27 personer som fikad å gick igenom vad Facket på sommarjobben är för något. Ett tvärfackligt spontanuppsökeri, där vi besöker sommararbetande ungdomar på sina jobb, delar ut information om vad man skall tänka på inför och under sitt sommarjobb och vart man kan vända sig om man har frågor, alltså en informationskampanj!

Två bilar och en buss rullade iväg från Järntorget ut till Backaplan och Hisingen, där vi gjorde uppsökeri samt två gäng som gick runt i innerstan i Göteborg. Vi slog upp vårt informationstält i Brunnsparken där det var mycket folk å liv å rörelse hela dagen i strålande solsken.

Uppsökarna träffade inte så många sommarjobbare men hade många bra å ibland riktigt roliga samtal under dagen, både med personer de träffade inne på arbetsplatser men också när de gick mellan besöken och även när de satt å åt lunch. När man har en knallröd t-shirt som det står LO på över hela magen så är det liksom okej att komma fram å prata eller fråga saker, vilket är precis det som är meningen.
Detta gjorde en liten kille till en av våra uppsökare idag, han frågade vad vi var för några å vad vi höll på med; vi pratar med ungdomar på deras jobb å kollar så de har det bra å så, svarade vår uppsökare, som en jobbpolis då ungefär, sa han men man ser inte er så ofta, nä det ska bli ändring på det svarade vår uppsökare!

Sammanlagt besökte vi idag 186 arbetsplatser

Inga kommentarer: