måndag, juli 06, 2009

Dag 10 måndag 6 juli Halmstad

Idag anlände turnébussen till Halland och Halmstad, där ytterligare ett nytt gäng pigga och glada fackligt aktiva människor mötte upp för att ge sig ut på uppsökeri. Jennie Nilsson, riksdagsledamot var med oss ute på uppsökeri.

Vi hann inte dra igång förrän Tv4 Halland ringde och ville följa med oss ut.De åkte med ner till Mellbystrand, där de var med på arbetsplatsbesök. Se inslaget

Ett annat gäng rullade ut mot Tylösand, där de träffade på några jordgubbsförsäljare som fick lön när de ville och direkt ur kassan. De besökte en camping där det satt ett klistermärke på dörren "schyssta villkor" och några ungdomar där var väldigt positiva och sa att de hade anställningsbevis å allt var ok och sa att chefen var bra.

Ytterliggare en bil rullade till Eurostop och travbanan, en journalist från Hallands radio mötte upp dem på Eurostop och följde med dem en stund när de gick runt där.

Dagens glada överraskning var att ett stort antal sommarjobbande ungdomar på en ICA affär som sa att de redan visste vad som gällde ang sommarjobb osv, för de hade fått facklig information i skolan, kul!

Roligt citat vi snubblade över "Varje dag man avstår från en pizza är en seger" (Berling)

Idag har vi besökt 142 arbetsplatser
sammanlagt har vi hittills besökt 1174


bakom och framför dataskärmen Micke å Anna :o)

Inga kommentarer: