tisdag, juni 30, 2009

Dag 6 tisdag 30 juni Strömstad

Idag var vi på turnéns nordligste platser och informationstältet slog vi upp vid hamnen i Strömstad. Uppsökarna for runt i Tanums kommun och besökte bl a Grebbestad, Fjällbacka och Hamburgesund m fl platser.

Tältet var välbesökt, de flesta som kom fram till tältet var semestrande norrmän, även många butiker inne i Strömstad ägs av norrmän. De tyckte det var positivt att vi var ute och informerade. Flera norrmän nämnde att LO i Norge också har sommaruppsökeri, "Sommerpatrullen" heter det där. Detta känner vi väl till och vi har samarbetat med dem under flera år, runt bl a Svinesund.

Dagens mest annorlunda upplevelse fick några av våra uppsökare vara med om, när de besökte en Zoo-affär. Dom kom precis när ormarna matades, som sagt man vet aldrig vad man träffar på eller få vara med om när man spontant besöker arbetsplatser. Vi kunde bara konstatera att arbetsmiljö och säkerhetsfrågor är väldigt olika beroende på var man jobbar.

Ett annat uppsökargäng var i en butik som saknade kassaapparat och där de inte hade en aning om vad organisationsnummer är, än mindre om det fanns kollektivavtal. Vi kunde på ganska goda grunder misstänka att allt inte stod riktigt rätt till där...

Idag har vi besökt 167 arbetsplatser
Sammanlagt har vi hittills besökt 678


vid tangenterna /Anna :o)

Inga kommentarer: