tisdag, juni 24, 2008

Dag 2, tisdag den 24 juni i Göteborg

Idag möttes 14 uppsökare upp vid Bältespännarparken, för att gemensamt resa informationstältet och fördela dagens områden som vi skulle besöka.

Även idag var det blåsigt för dem som stod och informerade i tältet men det possitiva var att det kom fler besökare. Vi konstaterar att flertalet av besökarna idag var föräldrar till sommarjobbande ungdommar.

Bussen med fyra uppsökare, rullade till Mölndal, Sisjön och Frölunda där de hade ett antal olika stopp. De fick både possitiva och negativa bemötanden. Speciellt kul var det på en stor arbetsplats, där en arbetsledare blev jätte glad att vi kom och som helst hade velat ha en facklig introduktion för alla nyanställda med en gång.

Mindre kul bemötande fick några av våra uppsökare som åkte norr om stan, där en arbetsgivare inte alls uppskattade besöket och uttryckte det övertydligt.

Gänget som gick inne i stan var på många olika arbetsplatser men de träffade få sommarjobbare. De flesta arbetsplatserna hade timanställd personal året runt, så vi delade ut en hel del infomartions material till dem.

Imorgon fortsätter vi med att besöka de norra delarna av Göteborg och innerstan.

Vid tangenterna
Martin Andersson & Anna Palmér

Idag har vi besökt 164 arbetsplatser

Sammanlagt har vi hittills besökt 248 arbetsplatser

2 kommentarer:

Anonym sa...

My god vad jag saknar att vara ute på vägarna! Bra att den här bloggen finns, jag kommer garanterat att följa den!

Röda hälsningar

Nicklas

Anonym sa...

Lycka till! Ni gör ett bra arbete.